CONTACTAR

MIDA DEL TEXT: Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text

Logotip
F15
Portada > Regidories > Polítiques ambientals i Acció Climàtica

Polítiques ambientals i Acció Climàtica

Model de recollida selectiva
Model de recollida selectiva
Jugatecambiental
Jugatecambiental

L'àrea de Polítiques ambientals i Acció Climàtica té com a objectiu la preservació de l'entorn natural i el foment de pràctiques públiques i privades per avançar cap a un poble sostenible.

En aquest apartat podeu trobar tota aquella informació relacionada amb residus, compostatge, entorn natural i activitats i tallers de divulgació i sensibilització ambientals.

RESIDUS 

A la Palma de Cervelló volem tenir un poble net, sostenible i saludable. Per això, apostem per la prevenció,  ja que el millor residu és aquell que no es genera, i per una gestió basada en la recollida selectiva.

El model de recollida de residus municipal és el Model 5 Fraccions:

Fracció Orgànica / Envàs lleuger / Envàs de vidre / Paper i cartró / Rebuig. Seleccionar les deixalles i col·locar cada cosa al seu lloc és un acte responsable que afavoreix al medi ambient i a la societat, i en conseqüència, a nosaltres mateixos. Vegeu gràfic:.

SERVEI DE RECOLLIDA D’ANDRÒMINES

- Es fa cada DIMARTS al matí a partir de les 7 h.

- NO es fa servei de recollida a les naus del POLÍGON INDUSTRIAL ni als COMERÇOS del nucli urbà.

- S'ha de demanar dia i hora a través d'aquest enllaç: Recollida d'andròmines (Si per alguna raó no podeu fer-ho telemàticament, haureu de trucar a l'Ajuntament: 93 672 02 02

  - Sempre que es pugui, es pot fer ús de la deixalleria municipal que obre els dissabtes de 9.15 a 13 h.
  - Es recull, COM A MÀXIM, el volum equivalent a 1 armari gran DESMUNTAT o 1 sofà. No es pot afegir res més al que s’ha anotat inicialment a la llista.
  - Per tal d’evitar accidents, les peces que s’han de retirar han d’estar LLIURES DE CLAUS I ELEMENTS PUNXANTS I/O SOBRESORTINTS.
  - Excepcions: restes vegetals, bombones de butà i de càmping gas, pneumàtics, runa i uralita, i aquells residus específics que recull els dijous la deixalleria mòbil de l’AMB.
  - El material s’ha de deixar a la VIA PÚBLICA, on millor li vagi a l’usuari i on molesti el mínim possible, el dilluns abans de la recollida, a última hora de la nit, o bé el mateix dimarts de la recollida abans de les 7 del matí.
  - La brigada no entra mai en espais privats: jardins particulars o passatges (Pedraforca i del Carme).

DEIXALLERIA MUNICIPAL (Magatzem de la Brigada).

-Av. Catalunya 134
-Dissabtes, de 9.15 a 13 hores
-Es pot portar qualsevol residu, excepte aquells que figuren al llistat adjunt “RESIDUS NO ADMESOS A LA DEIXALLERIA MPAL” i els específics que recull els dijous la deixalleria mòbil de l’AMB.

DEIXALLERIA MÒBIL DE L’ÀREA METROPOLITANA DE BCN (AMB)

- C/ Pirineu – C/ Cadí (a continuació del mercat)
- Dijous, de 10 a 13:30
- Excepcions: mes d’agost, festes locals, dies festius i dies de pluja.
- Residus que es recullen:
- Tèxtil                    
- Sabates                    
- Material informàtic            
- Petits electrodomèstics
- Productes de neteja i pintures
- Bombetes i fluorescents
- Bateries i piles
- Radiografies
- Olis

SERVEI DE RECOLLIDA DE CARTRÓ ALS COMERÇOS

Es fa els dimecres a tots els comerços que l’han sol.licitat prèviament.
Cal deixar els cartrons a la porta de l’establiment abans de les 11 del matí.

COMPOSTATGE

La brossa que generem conté un 40% de matèria orgànica que pot ser reciclada i retornada a la terra en forma d'humus per a les nostres plantes.Per cada 100 kg de restes orgàniques podem obtenir 30 kg d'adob gratuït.
Des del 2014 l'Ajuntament amb l'objectiu d'aconseguir un poble cada vegada més sostenible, ha introduït un sistema d'autocompostatge casolà a diverses llars del municipi. Fent autocompostatge contribuirem a la reducció del pes i el volum de les escombraries que van a parar als abocadors i a les incineradores, amb la conseqüent millora ambiental. A més tots aquells veïns/es que facin compostatge es veuran beneficiats amb un 30% de descompte en la taxa de les escombraries.
Actualment hi ha més de 25 compostadors instal·lats al municipi.
Totes les persones que disposen d'un petit jardí, hort o pati amb terra no pavimentat, poden dur a terme el procés de compostatge casolà amb compostador.

Un vermicompostador permet dur a terme, a qualsevol casa o pis un procés de transformació de les restes de menjar en adob natural, amb un format net, fàcil i sense complicacions. Aquestes restes, que hauries de tirar al contenidor de matèria orgànica, ara et serviran per fer un bon compost casolà.

Visor de fauna elaborat per l'Institut Català d'Ornitologia (ICO) al qual podreu consultar les espècies d'ocells observades al parc de l’Ermita del Pla de Sant Joan.

MILLORES DE CAMINS RURALS DE LA PALMA

Dintre del trienni 2016-2019, la Diputació de Barcelona ha atorgat una subvenció de 45.500 € per millores a efectuar en camins rurals del municipi.
Aquest import s'ha destinat als següents treballs:
• Obertura de la via i adequació de l'entorn del camí situat al costat de la riera de Rafamans, a tocar de Can Via.
• Asfaltat parcial del camí de Ca l'Aristot des de Corbera fins als habitatges, per tal de facilitar el pas dels habitants de la zona i dels serveis d'emergències i d'instal·lacions.
• Compactat i impermeabilització parcial del camí de Ca l'Aristot des de Cervelló fins als habitatges, per tal de facilitar el pas dels habitants de la zona i dels serveis d'emergències i d'instal·lacions.
• Senyalització del camí de Ca l'Aristot a l'altura dels habitatges per limitar la velocitat en aquesta zona.

TALLERS I ACTIVITATS

Amb l'objectiu de fomentar el coneixement del medi ambient i la natura, en aquest apartat trobreu informació relativa dels tallers i activitats que des de l'àera de medi ambient es faran durant l'any.
Taller d'iniciació al compostatge casolà amb lliurament de compostador
Per aprendre com fer compost a casa. Amb les restes orgàniques de la cuina i del jardí pots fer compostatge casolà. És molt senzill!
Preu del curs: gratuït

Beneficis
-Obtindràs adob natural per les plantes.
-Reduiràs les deixalles que van a l'abocador.
-Estalviaràs diners
-Reduiràs les emissions de CO2
-Col·laboraràs en la lluita contra el canvi climàtic

Per poder dur a terme aquest taller es necessiten tenir apuntades un mínim de 15 persones.
Un cop disposem del número mínim per poder impartir el taller des de l'Ajuntament ens posarem en contacte amb les persones interessades per consensuar dia i hora per la celebració del taller.

JUGATECAMBIENTAL AL PARC DE L'ERMITA

Cada diumenge, des de finals de febrer fins a principis de juny, les famílies de la Palma han pogut gaudir d’activitats gratuïtes d’aquest nou espai de joc al parc de l’Ermita, un espai de jocs i tallers per a famílies amb infants.

La Jugatecambiental és un espai d'aprenentatge basat en el joc, sempre des d'una perspectiva mediambiental, contemplant criteris de sostenibilitat i coneixement dels valors de l'espai públic contemplats en el Programa Metropolità d'Educació per a la Sostenibilitat  de l'Àrea Metropolitana de Barcelona. A través de les activitats de la Jugatecambiental heu pogut fer tallers i descobrir el parc de l’Ermita des de la seva importància ambiental i patrimonial. Una bona oportunitat d'aprendre jugant en família.

Regidora:

  • Begoña ponce Serrat


ENTORN NATURAL

-Xarxa de camins locals
-Fonts naturals
-Parc Forestal de l'Ermita

Xarxa de camins locals
Fonts naturals
Parcs forestals: Parc de l'Ermita
Activitats i tallers de sensibilització ambiental

Visita el facebook de l'ADF

MILLORES DE CAMINS RURALS DE LA PALMA

Dintre del trienni 2016-2019, la Diputació de Barcelona ha atorgat una subvenció de 45.500 € per millores a efectuar en camins rurals del municipi.

 Aquest import s'ha destinat als següents treballs:

    Obertura de la via i adequació de l'entorn del camí situat al costat de la riera de Rafamans, a tocar de Can Via.
    Asfaltat parcial del camí de Ca l'Aristot des de Corbera fins als habitatges, per tal de facilitar el pas dels habitants de la zona i dels serveis d'emergències i d'instal·lacions.
    Compactat i impermeabilització parcial del camí de Ca l'Aristot des de Cervelló fins als habitatges, per tal de facilitar el pas dels habitants de la zona i dels serveis d'emergències i d'instal·lacions.
    Senyalització del camí de Ca l'Aristot a l'altura dels habitatges per limitar la velocitat en aquesta zona.

 

INFORMES DE L'ESTAT DE LA QUALITAT DE L'AIRE QUE ES RESPIRA A LA PALMA

AL·LEGACIONS PRESENTADES PER L'UTILITZACIÓ DE NOUS COMBUSTIBLES A L'EMPRESA CIMENTS MOLINS

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Ajuntament de la Palma de Cervelló

c/ Sant Cristòfol, s/n.

Telèfon: 93.672.02.02 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

NIF: P-5831301-F

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona