CONTACTAR

MIDA DEL TEXT: Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text

Logotip
F20
Portada > Regidories > Cultura i Patrimoni

Cultura i Patrimoni

Biblioteca Municipal
Biblioteca Municipal
Biblioteca. Racó infantil
Biblioteca. Racó infantil
Biblioteca. Contes per a infants
Biblioteca. Contes per a infants
Biblioteca. Xerrades i conferències
Biblioteca. Xerrades i conferències
Biblioteca. Club de lectura
Biblioteca. Club de lectura
Festival La Cultura Va a la Font
Festival La Cultura Va a la Font

CULTURA

SERVEIS CULTURALS

L’Ajuntament de la Palma és un agent cultural més del municipi que vol facilitar la coordinació amb la resta d’agents culturals, especialment amb les entitats locals. La Palma compta amb un bon nombre d’entitats que promouen les seves pròpies accions culturals amb el suport de l’administració. La voluntat és enfortir encara més els vincles del teixit associatiu amb l’àrea de cultura per tal d’avançar en el desenvolupament cultural del poble.

BIBLIOTECA MUNICIPAL

L’equipament cultural públic de referència del municipi és la Biblioteca Municipal, ubicada des del 1993 a l’edifici històric de les entigues escoles. No forma part de cap xarxa de biblioteques i depèn econòmicament de l’Ajuntament de la Palma de Cervelló, així com de les aportacions populars de llibres. L'any 2010 la Biblioteca va ser remodelada, donant-li un aspecte més agradable i funcional.

La Biblioteca ofereix el servei de consulta i préstec del seu fons. Conté tota mena de llibres sobre temes diversos, ja siguin obres de referència (enciclopèdies, diccionaris, etc.) o de creació (novel·les, contes, etc.). Per manca d'espai, actualment la Biblioteca només accepta donacions populars de literatura per a adults i contes infantils.

La Biblioteca programa activitats culturals de manera estable:

                        · Club de lectura
                        · Hora del conte per a infants
                        · Concurs El lector de l’any
                        · Tallers de manualitats
                        · Bibliopiscina

A la Biblioteca hi ha el Telecentre, l’espai dels ordinadors i la zona wifi. Per fer ús dels ordinadors del centre cal ser soci de la Biblioteca. Fer-se el carnet d’usuari és gratuït.

 

HORARI

Tancat provisionalment fins al setembre.

Blog de la Biblioteca Municipal

Facebook de la Biblioteca

La Biblioteca a Instagram

Zona Wifi

MEMÒRIA DIGITAL DE LA PALMA

Des de la Regidoria de Cultura hi ha la voluntat de crear un arxiu digital de fotografies relacionades amb el municipi i els seus ciutadans, la Memòria digital de la Palma de Cervelló. Es tracta d’un projecte ambiciós i alhora senzill, que demana la col·laboració dels palmarencs i les palmarenques que vulguin contribuir a recuperar la Història del nostre poble. Perquè hi ha imatges que expliquen moltes coses.

Els objectius d’aquesta iniciativa són preservar i difondre les imatges de la vida al nostre poble. Evitar que es perdin, contextualitzar-les i explicar-les, en un projecte col·laboratiu molt engrescador i de gran valor. Entre tots i totes farem memòria.

Si teniu fotografies interessants per a la història col·lectiva de la Palma i voleu compartir-les, ara és el moment. informeu-vos a la Biblioteca Municipal.

ACCIONS CULTURALS

Des de l’àrea de cultura es fa la gestió d’activitats culturals en l’àmbit de la difusió del coneixement.

                        · Arts LP: Tallers culturals per a joves
                        · Tallers culturals per a infants (pintura, música, etc.)
                        · Dia Mundial de la Poesia
                        · Diada de Sant Jordi
                        · Festival La Cultura va a la font

MOSTRA D’ENTITATS, SERVEIS I COMERÇOS

L’Ajuntament de la Palma amb la col·laboració de l'Associació de Comerciants i Empresaris de la Palma (ACEP) van organitzar una mostra d’entitats, serveis i comerços la diada de Sant Jordi de 2016 al carrer Pirineu amb l’objectiu de donar visibilitat a les entitats locals, els serveis que ofereix l’Ajuntament i les empreses i comerços locals en un entorn on tothom s’hi trobés a gust.

L’any 2018 la Mostra es va fer igualment, però al mes d’octubre i a partir d’ara es continuarà fent en aquest mateix format tots els mesos d'octubre de cada any.

PROGRAMA.CAT

L’Ajuntament de la Palma s’ha adherit a Programa.cat, amb l’objectiu de contribuir en la consolidació d’una programació escènica estable de caire professional al municipi. Amb aquesta eina, el Departament de Cultura i les diputacions catalanes donen suport a les programacions d’arts escèniques finançant una part de la contractació. Així doncs, l’Ajuntament pot contractar propostes artístiques validades per una comissió, a preus directament subvencionats.

Regidor de Cultura: Gerard Miret i Llop

Tènic de Cultura: José Antonio Ortiz

 

PATRIMONI

La Palma de Cervelló compta amb un ric patrimponi que, des de l'Ajuntament, ens encarreguem de cuidar-lo i vetllar pel seu correcta manteniment.

Entre d'altres, La Palma compta amb 123 elements catalogats com a patrimoni cultural: 58 edificis, 5 conjunts arquitectònics, 9 elements arquitectònics i 3 jaciments arqueològics, entre d'altres.

Tots aquests elements que defineixen la nostra identitat com a poble es poden consultar de forma detallada en el següent enllaç:

_______________________________________________________________________________________________________________________________

Patrimoni Cultural

El Mapa de Patrimoni Cultural és un recull sistemàtic de totes les categories d’elements i béns patrimonials, ja siguin materials o immaterials, mobles o immobles, documentals, arqueològics, naturals, de cronologia recent o remota. Les dades resultants d’aquest treball d’inventari es recullen en una base de dades.
El mapa de patrimoni és una eina de coneixement global del patrimoni que es troba en el terme municipal, per tal de facilitar la seva difusió, accés públic i presa de decisions futures en termes de conservació, divulgació, protecció i planificació estratègica.

Elaborat l'any:   2012   
3.019 habitants /  5.37 km2
Núm. total de béns inventariats:  
127

Patrimoni immoble:    88 /  69.3 %
Patrimoni moble:    7  /  5.5 %
Patrimoni documental:    4  / 3.1 %
Patrimoni immaterial:    9 /  7.1 %
Patrimoni natural:   19 /  15 %

Vegeu el Mapa de Patrimoni cultural de la Palma de Cervelló

MEMÒRIA DEL MAPA DE PATRIMONI CULTURAL I NATURAL DE LA PALMA DE CERVELLÓ

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Ajuntament de la Palma de Cervelló

c/ Sant Cristòfol, s/n.

Telèfon: 93.672.02.02 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

NIF: P-5831301-F

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona