CONTACTAR

MIDA DEL TEXT: Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text

Logotip
Ermita
Portada > Entitats > Cultura > Grup de Cantaires

Grup de Cantaires

President: Sr. Esteve Fisas Ollé
Adreça: C. Santa Maria, 15
Telèfon: 93.672.00.40

Grup de Caramelles, any 1964
Grup de Caramelles, any 1964
Grup de Caramelles, any 1994
Grup de Caramelles, any 1994
Grup de Caramelles, any 2001
Grup de Caramelles, any 2001
Grup de Caramelles, any 2008
Grup de Caramelles, any 2008
Grup de Caramelles, any 2015
Grup de Caramelles, any 2015

GRUP DE CANTAIRES DE LA PALMA

L'origen del grup de Cantaires la Palma data de l'any 1942 i és precisament en la festa de Pasqua de Resurrecció, que amb el cant típic de Caramelles, es fa ressorgir una tradició establerta molts anys abans per diferents grups que ja l'havien donat a conèixer.  Les Caramelles eren cantades solament per homes, ja que anaven dirigides com un constant piropeig a les noies, fent ressaltar les seves virtuts i bellesa i elles hi participaven fent-los donació d'algun o altre obsequi. Es va encarregar de la direcció, des del primer moment, el jove "aleshores" Esteve Fisas, poc temps abans d'incorporar-se al servei militar.

El Grup de Cantaires actuava tot l'any, alternant Caramelles en la Festa de Pasqua i com a Cor Parroquial a l'Església, on hi actuaven també les noies.
L'any 1963, a causa del contacte musical entre nois i noies, es va creure oportú que aquestes entressin a formar part de la Coral, assolint des d'aleshores una accentuada riquesa en els cants efectuats a cor mixta.

Es varen interpretar una gran quantitat de cançons pròpies de la Coral, escrites amb una perfecta rima per al Sr. Jaume Alemany, i no cal dir, musicades per al mateix director. L'any 1967 se celebraren amb una gran festa, les Noces d'Argent del grup, en la qual hi va participar tot el poble. Un any després, la Parròquia de la Palma celebrava el 1r. Centenari de la seva erecció i amb aquest motiu, l'Esteve Fisas va compondre una solemne Missa, estrenant-se en aquell dia i continuant-se cantant en les principals festivitats religioses de l'any. Més tard i per mediació de mossèn Anton Deulofeu, rector aleshores de la Parròquia, se'n va gravar un disc compacte.
L'extens repertori de cançons que exhibíem, ens permeté l'admissió a la Federació de Cors de Clavé, podent des d'aleshores, alternar amb altres corals oferint diversos concerts. L'any 1992 se celebraren amb una extraordinària festa, les Noces d'Or, editant per aquest motiu un "llibre record" amb el títol "Cinquanta anys de Caramelles a la Palma".

Arribant a l'any 2000 i després d'actuar durant 58 anys com a director, l'Esteve Fisas cedeix la direcció de la coral al seu fill Esteve, el qual ja s'havia destacat en la celebració dels cinquanta anys component una alegre sardana dedicada al seu pare.
Actualment el grup el formen 38 components, que segueixen amb molta il·lusió la tasca començada fa tants anys, renovant el repertori amb nous ritmes i amb l'afany de conèixer i intercanviar experiències amb altres corals de l'entorn.

 

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Ajuntament de la Palma de Cervelló

c/ Sant Cristòfol, s/n.

Telèfon: 93.672.02.02 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

NIF: P-5831301-F

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona