CONTACTAR

MIDA DEL TEXT: Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text

Logotip
F15
Portada > Oci > Teatre

Teatre

HISTÒRIA

El Grup de Teatre amateur de la Palma de Cervelló té els seus inicis aproximadament cap a l’any 1924. El primer document del qual tenim constància està datat del 21 de febrer del 1926, on s’anuncia la representació de l’obra GENOVEVA DE BRABANTE. Cal destacar d’aquella època la representació, al setembre de 1934, de l'obra TERRA BAIXA i la inscripció del grup a la Federació Catalana de Societats de Teatre Amateur. La persona que assumia les tasques de director era l'Agustí Tintoré Obiols, fins que va esclatar la Guerra Civil. Tot i aquest esdeveniment, el grup no va deixar mai d’actuar, ja que tenim constància d’un bon nombre de representacions dutes a terme en aquells anys.

Una segona època en la vida del grup de teatre de la Palma seria la compresa entre els anys 50 i finals dels 80, dirigit principalment per l'Esteve Fisas i Alemany,època en què es van representar un gran nombre d’obres de les quals destaquem EL FERRER DE TALL, MUNTANYES DEL CANIGÓ, LA FILLA DEL CARMESÍ, MARE ALEGRIA, L'ESTUDIANT DE VICH, EL PUBILL, entre d’altres.

Des dels últims anys de la dècada dels 80 i principis dels 90, fins a l’actualitat, podem ja parlar de la tercera etapa del grup de teatre, i en la qual s’ha volgut assolir un ritme de representacions constant. Així doncs, a principis de temporada, s’escull la programació de l’any amb la representació de dues obres, una al maig, durant la celebració de les festes de Sant Isidre, i l’altra al novembre, per a la Diada del Soci. Es decideix el repartiment de personatges i de tasques entre els membres del grup, cosa que permet anar intercalant obres clàssiques i de més actuals, a més de l’escenificació dels PASTORETS, als quals ens referirem més endavant.

Fins al 1998 el relleu en la direcció el pren Ramon Jovells, que va dirigir obres com LA RAMBLA DE LES FLORISTES (1992), LA CORONA D'ESPINES (1995) o MORT ACCIDENTAL D'UN ANARQUISTA (1998). En dues ocasions la direcció ha estat assumida per Xavi Planas Giberga, NEGRONI DE GINEBRA (1999), i per Jordi Sanarau, ELS GERMANS FERRERONS (1999). Actualment el nostre director és en Jaume Tintoré Balasch, que va començar dirigint LA FILLA DEL MAR (1999) i L'HOSTALERA (2001) i segueix fins a la data. Cal nomenar la representació de L'AUCA DEL SENYOR ESTEVE (2002), que va portar a terme el Grup per homenatjar al nostre gran amic i col·laborador Jaume Balasch i Pi, participant gran nombre d’actors i que va comptar amb la col·laboració de l'Agrupació Cultural La Gralla.

Coordinadora
Coordinadora
Pastorets
Pastorets

El passat 26 de novembre de 2006 va tenir lloc al teatre de l'Aliança Palmarenca la constitució de laCoordinadora de Pastorets de Catalunya
 de la que és soci fundador el nostre grup de teatre. Els objectius d’aquesta coordinadora són establir un fòrum de relació i intercanvi entre els diferents grups responsables de les representacions de Pastorets, donar difusió als Pastorets com a element patrimonial de la nostra cultura, potenciar la formació dels diferents responsables dels muntatges i estudiar i fomentar la recerca sobre el "fenomen" de Pastorets.

Criatures
Criatures
Dansa d’agost
Dansa d’agost
Dansa d’agost
Dansa d’agost
Dissabte, diumenge i dilluns
Dissabte, diumenge i dilluns

OBRES REPRESENTADES EN ELS DARRERS ANYS

- La Rambla de les floristes (Josep M. de Sagarra), Maig 1992
- El Pubill (Frederic Soler "Pitarra"), Maig 1993 
-Aquí hi ha mullader! (Lluís Coquard), Maig 1994 
- Un fanàtic del Barça (Lluís Lladó), Novembre 1994 
- Poema de Nadal (Josep M. de Segarra), Desembre 1994 
- La corona d'espines (Josep M. de Sagarra), Maig 1995 
- Culpables (Jaume Salom), Novembre 1995 
- Cançó d'amor i de guerra, Maig 1996 
- Pel davant i pel darrera (Michaele Frayn), Maig 1997 
- La casa de Bernarda Alba (Federico García Lorca), Novembre 1997 
- Mort accidental d'un anarquista (Dario Fo), Maig 1998 
- Els germans Ferrerons (Pere Cavallé), Maig 1999 
- La filla del mar (Àngel Guimerà), Novembre 1999 
- Arsènic i puntes de coixí (Joseph Kesserling), Maig 2000 
- Negroni de Ginebra (M.Antònia Oliver), Novembre 2000 
- L'hostalera (Carlo Goldoni), Maig 2001 
- La importància de ser Frank (Oscar Wilde) Novembre 2001
- L'auca del Senyor Esteve (Santiago Rusiñol) Maig 2002
- Politicament incorrecte (Ray Cooney) Maig 2003 
- Criatures (diversos autors) Novembre 2003
- L'Avar (Molière) Maig 2004
- Dansa d'agost (Brian Friel) Novembre 2004
- La visita d'un Inspector (J.B. Priestley) Juny 2005
- Terra Baixa (Àngel Guimerà) Juny 2006- Fuita (Jordi Galcerán) Juny 2007- Aquí no paga ni Déu (Dario Fo) Juny 2008- Dissabte, diumenge i dilluns (Eduardo de Filippo) Juny 2009- Cartes d'Amor (A.R.Gurney) Juny 2010- L’inspector (Nikolai Gógol, versió lliure de Jordi Galcerán) Juny 2011- Germanes (Carol López) Juny 2012

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Ajuntament de la Palma de Cervelló

c/ Sant Cristòfol, s/n.

Telèfon: 93.672.02.02 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

NIF: P-5831301-F

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona