CONTACTAR

MIDA DEL TEXT: Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text

Logotip
F9
Portada > Actualitat > Notícies > idCAT Mòbil. Servei d'autenticació d'usuaris i signatura electrònica

idCAT Mòbil. Servei d'autenticació d'usuaris i signatura electrònica

27/07/2016

idCAT Mòbil és el servei d’autenticació d’usuaris i signatura electrònica orientat al ciutadà i basat en l’enviament de paraules de pas d’un sol ús al seu telèfon mòbil que el Consorci AOC ofereix al Sector Públic de Catalunya com a alternativa a l’ús dels certificats digital. Les principals característiques d’aquest servei són les següents:

  • Aquest sistema permet als ciutadans, majors de 16 anys, actuar electrònicament davant les administracions públiques catalanes amb un nivell de seguretat mig d’acord amb el què estableix l’Annex II de l’Esquema Nacional de Seguretat (RD 3/2010). Aquest nivell de seguretat dependrà del procediment utilitzat durant la fase de registre de l’usuari.
  • Ofereix un sistema de signatura ordinària que vincula la identitat del signatari amb un document i en garanteix la integritat.

El sistema empra com a registre d’usuaris,  en el qual s’emmagatzemen les dades d’identitat, contacte electrònic dels ciutadans i ciutadanes usuàries, així com de qualsevol altra dada que per motius tècnics o de seguretat calgui custodiar, la base de dades “Seu electrònica de l’Administració de la Generalitat de Catalunya”, de la qual és titular el Departament de Presidència.

Les aplicacions web del Sector Públic de Catalunya que empren idCAT Mòbil a l’hora d’identificar als seus usuaris, estan validant les seves credencials contra l’esmentada base de dades i poden actuar com a entitats de registre de la mateixa.

Donar-se d'alta

Arxivat a: General, Históric, Institucional
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Ajuntament de la Palma de Cervelló

c/ Sant Cristòfol, s/n.

Telèfon: 93.672.02.02 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

NIF: P-5831301-F

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona