CONTACTAR

MIDA DEL TEXT: Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text

Logotip
Balls populars
Portada > Actualitat > Notícies > La Palma de Cervelló, el més petit de tots, aposta pel català

La Palma de Cervelló, el més petit de tots, aposta pel català

19/07/2023

Amb tan sols 3.000 habitants és la població més petita del Consorci per a la Normalització Lingüística i registra una alta activitat a favor de la llengua

La Palma de Cervelló, situada al Baix Llobregat, és un poble de 3.000 habitants, aproximadament, que té Oficina de Català, ja que l'Ajuntament del municipi es va adherir al Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) el 1998, any en què es va independitzar de Cervelló.

Malgrat ser la població més petita consorciada al CPNL, mitjançant el Centre de Normalització Lingüística Ca n'Ametller (CNL), amb seu a Molins de Rei, des de la qual hi ha tan sols 6 km, la gran implicació de l'Ajuntament, els agents socials, culturals i econòmics, així com l'interès de la població per aprendre i incorporar el català a les seves vides, han fet que tingui uns bons indicadors d'activitat i que quedi justificada la seva acció.

L'Oficina de Català de la Palma de Cervelló sempre ha treballat involucrant-se en el municipi per desenvolupar-hi els tres grans eixos del CPNL: ha organitzat cursos any rere any, ha fomentat l'ús del català a la població amb diverses activitats i ha assessorat lingüísticament l'administració pública i els sectors social, cultural i econòmic de la vila.

Cal destacar que en aquest curs que tot just s'ha acabat, el 2022-2023, hi ha hagut una inscripció molt alta d'alumnat no catalanoparlant. Es va començar un Bàsic 1 amb 18 alumnes i han acabat el curs Bàsic 3 9 alumnes. Marc Piera, director del CNL Ca n'Ametller, destaca que proporcionalment aquests 18 i 9 alumnes, respectivament, equivalen a centenars i milers en les grans ciutats del país.

Els indicadors de l'Oficina de Català de la Palma de Cervelló mostren l'alta activitat que registra entorn de la llengua catalana, ja que, en els sis primers mesos de l'any, s'han comptabilitzat 13 parelles lingüístiques, 38 comerços col·laboradors i 6 entitats col·laboradores adherits al programa Voluntariat per la llengua.

Observant les xifres i contextualitzant-les en l'activitat del CPNL, es pot comprovar l'alta activitat registrada esmentada, de la qual cosa se'n feliciten Gerard Miret, el nou regidor de Cultura de l'Ajuntament de la Palma, i el director del CNL Ca n'Ametller, que destaca la implicació personal i professional de Núria Valldeperas, tècnica de normalització lingüística de la població, i de Cristina Carreras, tècnica de normalització lingüística de Corbera de Llobregat, que també desenvolupa les tasques de dinamització de la Palma, en una acció mancomunada entre els dos municipis i pactada entre tots dos ajuntaments i el CPNL.

Arxivat a: General, Históric, Institucional
Curs català 2023
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Ajuntament de la Palma de Cervelló

c/ Sant Cristòfol, s/n.

Telèfon: 93.672.02.02 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

NIF: P-5831301-F

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona