CONTACTAR

MIDA DEL TEXT: Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text

Logotip
F16
Portada > Actualitat > Notícies > L'AMB estén les tarifes socials del transport públic als municipis de la segona corona

L'AMB estén les tarifes socials del transport públic als municipis de la segona corona

10/06/2022

A partir del dilluns 13 de juny, l'AMB estendrà l'ús dels títols de tarifació social metropolitana, la targeta rosa, la targeta rosa reduïda (T4) i el passi d'acompanyant, als serveis de transport públic dels municipis de la segona corona metropolitana. Gràcies a un conveni formalitzat entre l'AMB i l'ATM, que permetrà finançar i gestionar aquesta nova mesura, l'organisme metropolità aconseguirà l'any 2022 una de les seves fites del mandat i donarà resposta a una reivindicació històrica: igualar les prestacions i condicions d'ús dels títols socials de transport públic als 36 municipis de la metròpolis de Barcelona.

Serveis de transport públic integrats en la tarifació social metropolitana
Concretament, a partir del pròxim 13 de juny, es podran utilitzar aquests tres títols socials (targeta rosa, targeta rosa reduïda i passi d'acompanyant) en totes les línies interurbanes d'autobús de la Generalitat de Catalunya i, progressivament, al transport urbà municipal de la segona corona metropolitana de l'AMB. Els 18 municipis metropolitans de la segona corona disposen de serveis interurbans d'autobús.

Pel que fa als trajectes amb FGC, a partir del dia 13 els títols de tarifació social serviran per viatjar en els trajectes entre els 36 municipis metropolitans que integren l'AMB, que corresponen als inclosos en la tarifa metropolitana de l'ATM. Concretament, entre les estacions de Pl. Catalunya i Universitat Autònoma de la línia Barcelona-Vallès i entre les estacions de Pl. Espanya i Martorell Vila de la línia Llobregat-Anoia. Amb aquestes millores, s'amplia l'ús dels títols socials a set municipis metropolitans: Cerdanyola del Vallès, Sant Cugat del Vallès, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Cervelló, Castellbisbal, Sant Andreu de la Barca i Pallejà.

Títols socials metropolitans
Els títols socials metropolitans faciliten l'accés als serveis de transport metropolitans a les persones grans o amb discapacitat i que disposin de pocs recursos econòmics.

La targeta rosa metropolitana és un títol de transport de tarifació social, personal i intransferible, amb el qual la gent gran i les persones amb discapacitat que disposin de pocs recursos econòmics poden viatjar gratuïtament (T-rosa metropolitana) o bé amb tarifa reduïda (T-rosa reduïda, T4) als serveis de transport públic que operen a la zona tarifària 1 del sistema tarifari integrat de l'ATM. Per la seva banda, el passi metropolità d'acompanyant afavoreix la mobilitat de les persones amb discapacitat que requereixin viatjar amb un acompanyant, sense que aquest últim hagi de pagar el viatge.

Més informació: AMB


Arxivat a: General, Históric, Institucional
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Ajuntament de la Palma de Cervelló

c/ Sant Cristòfol, s/n.

Telèfon: 93.672.02.02 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

NIF: P-5831301-F

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona