CONTACTAR

MIDA DEL TEXT: Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text

Logotip
F16
Portada > Actualitat > Notícies > Cervelló i la Palma signen el conveni d'acord per tancar el tema dels traspassos

Cervelló i la Palma signen el conveni d'acord per tancar el tema dels traspassos

07/10/2021

El passat dimecres  29 de setembre de 2021, l’Ajuntament de la Palma va signar tres convenis amb l’Ajuntament de Cervelló per tancar definitivament 23 anys de contenciosos, conflictes i desavinences amb aquest ajuntament. Amb aquest acord es dona compliment a la sentència judicial sobre la segregació de la Palma.

El primer s’ha resolt amb la fórmula que, per a l’equip de govern, hem cregut que és la més adequada per liquidar la quantitat que, segons la sentencia judicial (injusta al nostre entendre), s’eleva a 704.000 € i que ja plantejava el Decret de Segregació de juliol de 1.998. Amb l’AMB s’ha arribat a un acord que planteja una alternativa que no trasbalsa directament les finances ordinàries municipals, però sí que acabarà afectant part de les inversions dels propers tres mandats.

El segon acorda la divisió patrimonial de les canonades d’aigua conjuntes entre els dos municipis, també pendents de resoldre des del Decret de Segregació i com fer front a les despeses que aquesta instal·lació genera.

El tercer proposa una solució definitiva al subministrament d’aigua potable a cases de can Aristot, que actualment rep l’aigua des de Cervelló però d’una forma precària.

L’actual equip de govern sempre ha tingut la voluntat de resoldre aquest contenciós i la consegüent sentència. Tot i el cost econòmic que implica, aquest acord suposa tancar una etapa llarga i difícil que ha durat 23 anys entre els dos ajuntaments i amb la mínima afectació a les arques municipals. És de tots acceptable que la xifra s’havia de liquidar i l’opció que ens va plantejar l’AMB ens va semblar la menys perjudicial per als interessos del nostre municipi. 

Arxivat a: General, Históric, Institucional
Signatura conveni traspassos
Signatura conveni traspassos
Signatura conveni traspassos
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Ajuntament de la Palma de Cervelló

c/ Sant Cristòfol, s/n.

Telèfon: 93.672.02.02 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

NIF: P-5831301-F

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona