CONTACTAR

MIDA DEL TEXT: Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text

Logotip
Camí del Roure
Portada > Actualitat > Notícies > Mesures a tenir en compte a partir del 2 de maig

Mesures a tenir en compte a partir del 2 de maig

02/05/2020

El govern espanyol va detallar ahir les condicions en què es podrà sortir a passejar i fer esport a partir de dissabte, 2 de maig, i avui, divendres, s'ha publicat al BOE l’ordre on es detallen totes les condicions.

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha acceptat la petició de les comunitats d'establir limitacions per franges horàries, però ha decidit excloure d'aquestes condicions les poblacions de menys de 5.000 habitants, com és el cas de la Palma.

Tot i així, a la Palma, per les seves peculiaritats en relació amb la densitat de població (al voltant de 3.000 habitants en un territori de 5,47 km2) i per la proximitat a Barcelona, és molt important adoptar mesures de seguretat per evitar un rebrot de la pandèmia. Per aquest motiu, i malgrat la no obligatorietat de les limitacions per franges horàries, apel·lem a la responsabilitat col·lectiva per fer ús i seguiment de les següents indicacions:

 

- De 6 a 10 h i de 20 a 23 h: Sortides per a persones de 14 a 70 anys sense problemes de mobilitat. Només es podrà sortir a passejar una vegada al dia, a 1 km de radi de casa i amb una sola persona acompanyant de la mateixa franja d'edat. La pràctica esportiva es realitzarà de manera individual sense sortir del municipi.

- De 10 a 12 h i de 19 a 20 h: Sortides per a persones de més de 70 anys i/o dependents que requereixin sortir acompanyades d'un cuidador o cuidadora. Només es podrà sortir a passejar una vegada al dia, a 1 km de radi de casa i amb una sola persona acompanyant.

- De 12 a 19 h: Sortides per a menors de 14 anys. Els nens i nenes podran sortir a passejar amb una persona responsable de la mateixa unitat familiar una vegada al dia, a 1 km de radi de casa i durant un màxim d'una hora.

 

Dubtes freqüents:

- Si bé passejar les mascotes és una de les excepcions a les restriccions a la mobilitat de l'estat d'alarma, anar acompanyat de la mascota no és motiu per incomplir la normativa (article 20 del Reial Decret). És molt important que ho fem seguint les següents pautes:

- Els passejos han de ser breus i únicament perquè les mascotes facin les seves necessitats fisiològiques.

- S'ha de passejar amb mascotes sense companyia d'altres persones i sense parar a socialitzar-se.

- Mantindrem les mascotes sempre lligades i evitant el contacte amb altres animals.

- És obligatori l’ús de bosses i aigua amb sabó per a la recollida d'orina i excrements.

- Cal prioritzar els horaris de menys afluència.

- A la tornada a casa, seguirem les mesures higièniques personals i netejarem les potes de l'animal i el musell amb una tovalloleta humida ensabonada, o bé amb aigua i sabó per a mascotes. Recordeu no utilitzar productes irritants com l'alcohol o el lleixiu.

 

- I si no arribo als 70 anys, però la meva parella sí?

- Si voleu sortir junts o juntes, caldrà que sigui durant l'horari per a persones definides com a vulnerables, és a dir, de 10 a 12 h i de 19 a 20 h.

 

- On es podrà córrer i passejar?

- Al nostre municipi es podrà circular per qualsevol via o espai d'ús públic, inclosos els espais naturals i zones verdes autoritzades, tot i que no es podrà accedir a instal·lacions esportives tancades. Tampoc es podrà fer servir vehicle motoritzat ni transport públic per desplaçar-se per passejar o fer esport.

 

- Quines són les mesures de seguretat que cal complir en qualsevol cas?

- En tots els casos serà imprescindible complir la distància de seguretat i no aturar-se a parlar amb altres persones. S'exclouen de totes les activitats les persones amb símptomes de coronavirus o que estiguin en ple període de quarantena. Tampoc poden sortir les persones residents en centres sociosanitaris de gent gran. Per a la pràctica d'esport, no és recomanable l'ús de mascareta, però sí que és altament recomanable per passejar. Ara bé, per a les persones amb afeccions respiratòries, la mascareta no és sempre la millor eina i cal consultar-ho amb un especialista.

Arxivat a: General, Históric, Institucional
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Ajuntament de la Palma de Cervelló

c/ Sant Cristòfol, s/n.

Telèfon: 93.672.02.02 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

NIF: P-5831301-F

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona